HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA
Humanitarna akcija „Hrvatski liječnici za Ukrajinu“
Poštovana, poštovani,

od početka brutalne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, Hrvatska liječnička komora izrazila je solidarnost i suosjećanje s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i s cjelokupnim ukrajinskim narodom. Hrvatska liječnička komora posebno osuđuje sve brojnije napade na civilne objekte, zdravstvene ustanove i zdravstvene radnike.

Kako bi pomogla ukrajinskim kolegama i ukrajinskom narodu, Hrvatska liječnička komora pokrenula je humanitarnu akciju „Hrvatski liječnici za Ukrajinu“ kojoj je svrha prikupljanje novčanih sredstava za medicinsku pomoć Ukrajini.

Hrvatska liječnička komora će novčana sredstva prikupljena u okviru ove humanitarne akcije uplatiti na račun posebnog fonda za medicinsku pomoć Ukrajini koji su već ustrojile međunarodne organizacije Europski forum liječničkih asocijacija (EFMA), Stalni odbor europskih liječnika (CPME) i Svjetska medicinska asocijacija (WMA). Primarna svrha u koju će se koristiti prikupljena novčana sredstva je nabava, transport i distribucija medicinske potrepštine (lijekova, medicinskih proizvoda, medicinske opreme i sl.) u Ukrajinu te pružanje medicinske pomoći izbjeglicama.

U navedenu svrhu otvoren je posebni račun na koji će Hrvatska liječnička komora uplatiti 300.000 kuna te ovim putem pozivamo kolegice i kolege da novčanom donacijom podrže ovu humanitarnu akciju.

Prikupljanje novčanih donacija počinje 17. ožujka i traje do 1. travnja 2022.

Donaciju možete izvršiti uplatom novčanih sredstava na račun:
IBAN: HR79 2340 0091 5111 79558
MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 2022
OPIS UPLATE: Donacija – Hrvatski liječnici za Ukrajinu

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA
U službi hrvatskog liječništva

Ulica Grge Tuškana 37, Zagreb, tel: 01/4500 830